Zappi laadpalen

Wilt u graag duurzamer zijn door elektrisch te rijden? Of rijdt u al elektrisch en wilt u graag nog groener rijden? Alfazon helpt u groener en duurzamer te worden. Het opladen van uw elektrische auto kan namelijk groen en slim gebeuren met de slimme lader van Zappi! Voor Zappi Benelux is alfazon officieel dealer. Samen met alfazon zet u extra stappen richting groene mobiliteit!

(Milieu)bewust elektrisch autorijden

Elektrisch rijden heeft natuurlijk een aantal duidelijke voordelen.
Een groot voordeel van een elektrische auto is dat een elektrische auto geen stank, geluidsoverlast of directe uitstoot veroorzaakt. Daarnaast kent een elektromotor veel minder bewegende delen dan een conventionele verbrandingsmotor. Los van lagere onderhoudskosten zorgt ook dit voor milieuvoordelen: er is bijvoorbeeld geen (motor)olie wissel nodig.
Bovendien is het prettig dat de auto zelf geen directe uitstoot veroorzaakt. Het is vanzelfsprekend dat hoe groener de stroom van uw elektrische auto is, hoe groener u kunt rijden. Hiermee kan alfazon u van dienst zijn!

De elektrische auto opladen met eigen zonnepanelen

Met de slimme Zappi laders is het mogelijk om uw elektrische auto milieubewust op te laden. De elektrische auto kan worden opgeladen met zoveel mogelijk energie die zelf opgewekt is. Dit kan dus bijvoorbeeld met energie die afkomstig is van uw eigen zonnepanelen!
Het opladen van de auto kan via verschillende manieren waarbij u zelf kiest hoe groen u wilt opladen:

  • U kunt ervoor kiezen om de auto op te laden zonder gebruik te maken van het eigen stroomnet. Enkel zelf opgewekte stroom wordt dan gebruikt om uw auto op te laden.
  • De auto opladen met zoveel mogelijk zelf opgewekte stroom. Mocht het nodig zijn, dan wordt er bijgeladen vanuit het stroomnet.
  • Zo snel mogelijk de auto opladen. Hierbij wordt op maximaal vermogen de auto opgeladen, ongeacht de eigen stroomproductie.

Slim en milieubewust de auto opladen

Door de Zappi te programmeren kunt u heel slim en milieubewust de auto opladen. Zo kunt u middels de instellingen aangeven wanneer er op welke manier opgeladen mag worden. Het is eenvoudig in te stellen dat er geen stroom van het reguliere stroomnet gebruikt mag worden. Ook kan er rekening gehouden worden met het daltarief van het stroomnet. Op deze manier kun u uw Zappi zo instellen dat er zo milieubewust mogelijk wordt opgeladen.

Advies en meer informatie over elektrisch opladen

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies over het opladen van uw elektrische auto? Het team van alfazon voorziet u graag van meer informatie. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn is alfazon heel goed vertegenwoordigd in een werkgebied rondom de regio ‘s-Hertogenbosch. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met alfazon, we staan u graag te woord!