Sedum daken

Sedum daken

Naast het aanleggen van zonnepanelen helpt alfazon u ook met het aanleggen van een sedum dak. In de volksmond wordt dit vaak een “groen dak” of  een “grasdak” genoemd. Bij alfazon tillen we duurzaamheid graag naar een hoger niveau. Een sedum dak past daar natuurlijk perfect bij. Maar wat is een sedum dak? Wat zijn de voordelen van een sedum dak?

Wat is een sedum dak?

Een sedum dak is een dak met sedum begroeiing als dakbedekking. Er zijn verschillende groene daken, maar sedum is een type beplanting met zeer sterke, onderhoudsarme vetplantjes.

Wat zijn de voordelen van een sedum dak?

Sedum daken zijn ontzettend goed voor het milieu en voor uw energieverbruik.

Een groot voordeel van een sedum dak is de isolerende werking. De isolerende werking is fijn wat betreft (omgevings)geluid. Daarnaast is het in de winter lekker warm in huis en in de zomer een stuk koeler. Vanzelfsprekend heeft dit een gunstige invloed op uw energieverbruik.

Ook zorgt een sedum dak ervoor dat uw zonnepanelen beter presteren. De groene begroeiing op uw dak zorgt voor een lagere temperatuur. Een lagere temperatuur op uw dak komt het rendement van uw zonnepanelen ten goede.

De (milieu)voordelen van sedum daken houden hier niet bij op. Los van de esthetische factor van een sedum dak is een dergelijk dak goed voor insecten in stedelijk gebied. Vlinders en overige insecten hebben zo een klein stukje natuur op uw dak. Dit stukje natuur op draagt ook bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit. Een sedum dak neemt natuurlijk CO2 op en vangt fijnstof op.

Kort samengevat zijn de voordelen van een groen dak als volgt:

  • Een sedum dak zorgt voor een isolerende werking. Dit geldt voor temperatuur én geluid.
  • Een sedum dak verbetert het rendement van de zonnepanelen.
  • Een sedum dak levert een mooi groen aangezicht op.
  • Een groen dak draagt bij aan een extra stukje natuur bij huis.
  • Sedum daken nemen CO2 op en vangen fijnstof op.

Extra informatie over sedum daken

We vertellen graag alles over sedum daken. Bent u nieuwsgierig of een groen dak iets voor u is? Neem gerust contact op met het team van alfazon. Samen tillen we duurzaamheid naar een hoger niveau!

Ga naar de bovenkant