Nieuwe functie voor tijdelijke productiestop door SolarEdge

SolarEdge heeft een functie gelanceerd waarmee huiseigenaren met een dynamisch energiecontract meer controle krijgen over hun zonne-energiesysteem. De nieuwe functie stelt gebruikers in staat om de productie van hun zonnepanelen tijdelijk stop te zetten. Dit is interessant tijdens uren met negatieve energieprijzen. Hierdoor kunnen gebruiken besparen op de energiekosten én een positieve impact bewerkstelligen op het energienetwerk.

Hoe het werkt

Tussen 12.00 en 15.00 uur, wanneer de zon het felst schijnt en de meeste zonne-energie wordt opgewekt, kunnen consumenten met een dynamisch energiecontract te maken krijgen met negatieve energieprijzen. Met de nieuwe functie kunnen ze ervoor kiezen om de zonnepanelen op pauze te zetten. Hierdoor bespaar je energiekosten, omdat je geen overtollige energie aan het netwerk terug levert.

Automatische stand-by via mySolarEdge-app

Consumenten met dynamische energiecontracten hebben dagelijks te maken met fluctuerende energieprijzen. SolarEdge heeft de mySolarEdge-app geüpdatet en gekoppeld aan dynamische marktprijzen, waardoor zonnepanelen automatisch worden uitgeschakeld bij negatieve prijzen. Dit vermindert de noodzaak voor gebruikers om constant de energieprijzen te monitoren.

De voordelen

Voordelen voor jou

Deze innovatie geeft jou als gebruiker niet alleen meer controle over je  energievoorziening, maar ook de mogelijkheid om kosten te besparen door slim gebruik te maken van de dynamische energiemarkt. Je hoeft je geen zorgen te maken over exportkosten van overtollige elektriciteit naar het net.

Minder druk op het energienetwerk

Naast individuele voordelen draagt de tijdelijke productiestop bij aan een efficiënter energienetwerk. Door de belasting tijdens piekmomenten te verminderen ligt er minder druk op het energienetwerk.

Beschikbaarheid nieuwe functie

Deze nieuwe functie is momenteel beschikbaar voor SolarEdge systeemeigenaren in Nederland en België. De uitrol naar andere Europese landen vindt later plaats.

Wil je meer weten over deze nieuwe functie van SolarEdge? Lees hier meer informatie.

Meer berichten die u wellicht interessant vindt