Sedum daken en energieverbruik

Sedum daken en energieverbruik

Een sedum dak kent een hoop voordelen als het gaat om uw energieverbruik. Bij alfazon leggen we graag uit wat sedum daken doen voor uw zonnepanelen en uw energieverbruik. Dit is natuurlijk gunstig voor het milieu en voor uw portemonnee!

Sedum daken en daktemperatuur

Sedum daken zorgen ervoor dat uw dak een heel stuk koeler is. De temperatuur op het dak is significant lager ten opzichte van een dak met een reguliere dakbedekking. Een lagere temperatuur op het dak heeft uiteraard zo zijn voordelen. De binnentemperatuur is hierdoor lager, wat ervoor zorgt dat er minder energie benodigd is om eventueel binnen te koelen.
Deze lagere temperatuur op het dak kent nog meer pluspunten. Zo zorgt een lagere temperatuur op het dak ervoor dat uw zonnepanelen beter presteren.

Hoe zonnepanelen beter presteren door een sedum dak

Zonnepanelen presteren minder goed in de felle hitte. Het rendement van uw zonnepanelen wordt hierdoor negatief beïnvloedt. Doordat een sedum dak voor een lagere daktemperatuur zorgt, presteren uw zonnepanelen beter. Uw dak blijft koeler doordat bijvoorbeeld vocht van uw sedum dak kan verdampen. Door een koeler dak kunnen uw zonnepanelen beter hun warmte kwijt.

Zonnepanelen en warmte coëfficiënt

De warmte coëfficiënt van uw zonnepanelen vertelt u hoe de opbrengst van uw zonnepanelen beïnvloedt wordt door de temperatuurstijging. Een sedum dak is een uitstekende manier om rekening te houden met het warmte coëfficiënt en dus het rendement van uw zonnepanelen. Bij alfazon kunnen we u alles vertellen over het rendement van de verschillende zonnepanelen en wat dit voor u betekent. Met een werkgebied die onder andere Rosmalen, Vught, Boxtel en Oss bestrijkt staan we u graag te woord.

Meer berichten die u wellicht interessant vindt

Ga naar de bovenkant