In verband met grote drukte kan het langer duren voordat u een reactie krijgt van ons op uw (aan)vraag.
We hopen op uw begrip.

Salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd en BTW naar 0%

Salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd en BTW naar 0%

Zonnepanelen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van Nederland. Met zonnepanelen produceert u tenslotte zelf 100% groene energie. En hoe meer mensen dit doen, des te groter de positieve impact op ons milieu is. Onze overheid stimuleert het leggen van zonnepanelen volop. Zo wordt de salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd en gaat de BTW op zonnepanelen per 1 januari 2023 naar 0% voor particulieren.

Wat is de salderingsregeling voor zonnepanelen?

Met zonnepanelen wekt u zelf 100% groene energie op. De opgewekte stroom kunt u zelf in en om het huis gebruiken. De kans is echter groot dat u niet alle opgewekte stroom zelf verbruikt. De stroom die u niet gebruikt, levert u terug aan het elektriciteitsnet. Uw energieleverancier verrekent de teruggeleverde stroom met uw verbruikte stroom. Levert u meer stroom terug dan u verbruikt? Dan krijgt u dus geld van uw energieleverancier. Deze verrekening heet salderen.

U ontvangt dezelfde prijs (inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw) voor de teruggeleverde energie als die u betaalt voor de afgenomen energie.

Verlenging van de salderingsregeling voor zonnepanelen

De salderingsregeling zou oorspronkelijk afgebouwd worden vanaf 1 januari 2023. Deze afbouw is door de overheid echter twee jaar uitgesteld. Dat betekent dat de afbouw van de salderingsregeling vanaf 1 januari 2025 plaatsvindt. In 2023 en 2024 kunt u uw teruggeleverde stroom dus nog volledig salderen. Pas vanaf 2031 is het niet meer mogelijk om te salderen.

0% BTW op zonnepanelen

Naast het verlengen van de salderingsregeling voor zonnepanelen, heeft de overheid nog een nieuwe maatregel om zonnepanelen voor particulieren te stimuleren. Per 1 januari 2023 wordt er een btw-nultarief ingevoerd op de levering en installatie van zonnepanelen. Voorheen kon de btw op een ingewikkelde manier teruggevraagd worden. Vanaf 2023 wordt er dus geen btw meer gerekend.

Wilt u starten met zonnepanelen? Bent u benieuwd of wij u met onze maximale service kunnen helpen? Bekijk ons werkgebied. Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op!

Samen naar een duurzamere wereld.

Meer berichten die u wellicht interessant vindt

Ga naar de bovenkant