Telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar

Zonnepanelen met sedumdak

Met een sedumdak met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energieverbruik. De combinatie van een sedum dak en het opwekken van zonneenergie zorgt voor een winwin voor het milieu en voor uw portemonnee! Bij alfazon leggen we graag uit wat een sedumdak doet voor uw zonnepanelen én uw energieverbruik.

Sedumdak met zonnepanelen

Een sedum dakbedekking heeft veel voordelen.

 • Het zorgt voor extra isolatie.

 • Het vergroot de biodiversiteit.
 • Het verbetert de isolatie van uw woning.

 • Het kan regenwater langer vasthouden.
 • Het zorgt ook voor lagere temperaturen op het platte dak. Dat is belangrijk voor het presteren van de zonnepa nelen. Door het verkoelende effect van sedum dakbedekking presteren de zonnepanelen namelijk nóg beter!

Waarom presteren zonnepanelen beter op een sedumdak?

Zonnepanelen presteren beter bij lagere temperaturen. Als de felle zon op uw – vaak zwarte – platte dak schijnt, wordt het dak echter enorm heet. Dit heeft invloed op de werking van de zonnepanelen. Het effect kan zijn dat de zonnepanelen tot wel 10% minder presteren! Een sedumdak houdt echter water vast. Door de verdamping van het water blijft de temperatuur op het dak onder controle. Hierdoor kunnen de zonnepanelen beter hun warmte kwijt, wat weer een positief effect heeft op het rendement. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de vegetatie op groene daken de lucht filtert op verontreinigende deeltjes en stof. De schonere lucht boven een sedumdak heeft ook positieve invloed op de resultaten.

Zonnepanelen met sedumdak

Minder onderhoudskosten

Een sedumdak met zonnepanelen heeft naast bovengenoemde meer voordelen. Er is bijvoorbeeld minder slijtage van de zonnepanelen bij lagere temperaturen. Maar zonnestralen slijten en verouderen ook uw platte dak. Door het plaatsen van een sedumdak met zonnepanelen slijt uw platte dak dus minder snel. En tenslotte houdt een sedum dak de hitte (of de kou in de winter) buiten, waardoor uw energieverbruik lager is. Zo kunt u uw zonnepanelen nóg sneller terugverdienen!

De warmtecoëfficiënt van zonnepanelen

De warmtecoëfficiënt van uw zonnepanelen laat u zien hoe de opbrengst van uw zonnepanelen wordt beïnvloed door de temperatuurstijging. Een sedumdak is een uitstekende manier om rekening te houden met het warmte coëfficiënt en dus het rendement van uw zonnepanelen. Indien u bij alfazon kiest voor een sedumdak in combinatie met zonnepanelen, dan plaatsen wij eerst een anti worteldoek op uw dakbedekking. Daarop installeren wij de zonnepanelen. Rondom uw panelen plaatsen wij sedumcassettes en werken de randen af met grind.

De eigenschappen van onze sedumcassettes zijn:

 • Minimaal 10 verschillende soorten sedum (plantjes).
 • Voor 99% vrij van onkruiden.
 • Een bedekkingsgraad van minimaal 95%.
 • Lichtgewicht substraat van hoogwaardige kwaliteit.
 • Verzadigd gewicht van maximaal 60 kg per m2.
 • Afmetingen zijn 39 bij 59 cm.
 • Hoogwaardig kunststof met een robuuste zwaluwstaartverbinding.
 • Cassette is enkele weken na plaatsing niet meer zichtbaar.

Subsidies voor groene daken

Een leuke bijkomstigheid is nog dat er voor een groen dak subsidies beschikbaar zijn. De hoogte van de subsidie verschilt per gemeente.

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!