Telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar

Vogelwering op je dak. Wel of niet?

Vogeloverlast op uw dak is een veel voorkomend probleem bij huiseigenaren. Als men niet op tijd ingrijpt kan dit leiden tot veel irritatie en bovendien gevaarlijke situaties. Er zijn verschillende vormen van vogeloverlast op een dak. Vogelnesten onder zonnepanelen is daar één van.

Vogelnesten onder zonnepanelen

Vogels nestelen zich graag op een veilige plek. Uw zonnepanelen zijn daar de perfecte plek voor. Daar is het
namelijk lekker warm en veilig. Echter kan de hitte zich opbouwen en dit verhoogt de kans op brand. Daarnaast komen vogels graag terug op dezelfde plek om te nestelen. Daarnaast poepen ze op de zonnepanelen waardoor je rendement daalt. Heeft u uw vogelwering dan niet op orde, dan blijft dit probleem zich voordoen en leidt dit ook tot schade aan uw dak!

Oplossing

Uit eigen ervaring weten we dat dit eenvoudig is op te lossen met anti vogelborstels rondom uw panelen. Wij plaatsen op professionele wijze, hoge kwaliteit vogelwering onder uw zonnepanelen om het nestelen van de vogels tegen te gaan. Daarbij gebruiken we een systeem van de hoogste kwaliteit polypropyleen vezels gewikkeld rond een kern van roestvrij staaldraad. Onze anti vogelborstels zijn vol bezet en hebben harde haren, zodat vogels zich er niet tussendoor kunnen wurmen en niet meer kunnen nestelen. Deze vogelwering borstels worden tussen de dakpannen en het zonnepaneel geplaatst, zodat vogels er niet langer nesten onder kunnen maken. Zo blijft de ventilatie en koeling onder de panelen gegarandeerd. Bovendien verhinderen ze dat vogels en ongedierte onder de zonnepanelen gaan en zo kabels en onderdelen kunnen beschadigen.

Vogelwering

Kortom: waarom zonnepanelen afschermen voor vogels

  • Ventileren is van groot belang voor zonnepanelen. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement.
  • De vogelnesten (takken en nestmateriaal) bemoeilijken de natuurlijke ventilatie aanzienlijk en de opbrengst van de panelen kan afnemen.
  • Verder voorkomt ventilatie corrosie van water in de stekkers doordat de vogels er niet meer onder kunnen.
  • Geen geluidsoverlast meer van vogels tussen het dak en het zonnepaneel.

Kiest u dus voor de vogelwering van alfazon en u bent verlost van enige vorm van overlast door vogels en ongedierte. Voor vragen kunt u zich melden bij alfazon of neem contact op via de mail .

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!