Telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar

PV Installatie, Kabeltrace en Meterkast

Voor de zonnestroominstallatie plaatsen wij een aardlekautomaat van het merk ABB, Hager of EATON bij in uw groepenkast. Dit is inbegrepen in de offerte voor de zonnestroominstallatie. Vervolgens leggen we een kabeltraject aan vanuit de meterkast naar de montagelocatie van de omvormer. Ook dat is inbegrepen in de offerte. De exacte routering van het kabeltrace zullen we in overleg met u bepalen op de montagedag. Onze elektromonteurs zorgen er uiteraard voor dat e.e.a. netjes wordt afgewerkt. Omdat het om een bestaande woning gaat kan het soms noodzakelijk zijn om een deel zichtwerk toe te passen. Uiteraard wordt dit netjes afgewerkt, bijvoorbeeld met helder witte buis of vierkante koker (goot). In nieuwere woningen is vaak een aparte eindgroep voor de wasmachine en wasdroger aanwezig, vaak in de buurt van de locatie waar de omvormer geplaatst gaan worden. In dat geval kunnen we op zo’n groep, in plaats van de huidige contactdoos voor de wasmachine of wasdroger, een onderverdeler plaatsen. Dat is een kleine groepenkast met hoofdschakelaar en een tweetal eindgroepen. De huidige contactdoos voor de wasmachine of wasdroger wordt dan weer op een van die groepen aangesloten, de omvormer op de andere. Er hoeft dan geen aparte bekabeling naar de meterkast te worden aangelegd.

Meterkast

Een veilige meterkast

Veiligheid voor alles. Dat is een belangrijk motto voor alfazon. Dat betekent dat wij altijd werken volgens de huidige wetgeving en richtlijnen, ook als het om uw elektrische installatie gaat. Als uw groepenkast voor 2006 is geplaatst dan voldoet deze waarschijnlijk niet meer aan de huidige veiligheidsnormen uit het bouwbesluit en de daarin opgenomen normen, zoals NEN-1010. Zolang u niets aan uw installatie wijzigt mag dat, maar wanneer u zonnepanelen of een EV laadstation gaat plaatsen dan is het van groot belang dat uw installatie weer up-to-date wordt gemaakt. Niet alleen omdat het moet, maar ook voor uw eigen veiligheid. alfazon zal daarom altijd de noodzakelijke en wettelijk vereiste aanpassingen uitvoeren. In een oudere installatie is vermoedelijk geen hoofdschakelaar aanwezig en zijn soms ook aardlekschakelaars toegepast met een uitschakelstroom groter dan 30mA, iets dat nu in de meeste gevallen niet meer is toegestaan. Aardlekschakelaars van voor 1996 zijn meestal niet meer toegestaan omdat deze niet goed beveiligen bij het gebruik van moderne apparatuur, zoals voedingen van telefoons, laptops en computers of bij het gebruik van dimmers of LED verlichting.

Aanpassingen aan groepenkast of volledig vervangen?

Alfazon komt altijd vrijblijvend bij u langs om de situatie in uw woning of bedrijfspand te bekijken. Wij denken met u mee en geven u een advies op maat. Soms betekent dit dat we alleen een hoofdschakelaar moeten bijplaatsen, maar bij sterk verouderde installaties is het meestal het beste om de gehele groepenkast te vernieuwen. Natuurlijk verrassen we u daar niet mee. De eventuele meerkosten voor aanpassingen aan uw elektrische installatie vind u gewoon apart terug op onze offerte. Wij gebruiken in uw meterkast uitsluitend componenten van Europese A-merken zoals ABB, Hager of Eaton. Zo bent u verzekerd van een 100% veilige installatie.

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!