Telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar

zonnepanelen op het dak

Starten met zonnepanelen? Dit moet u weten!

Overweegt u om te starten met zonnepanelen (= pv-panelen)? Goed plan! Met zonnepanelen op uw huis of bedrijfspand levert u een bijdrage aan het milieu én u gaat er zelf op vooruit. Hoe dat precies zit en waar u op moet letten bij de aanschaf van deze panelen? U leest het hieronder.

Waarom nu zonnepanelen nemen?

Als u zonnepanelen laat plaatsen op uw dak produceert u zelf 100% groene energie. Hoe meer mensen dit doen, des te groter de positieve impact op ons milieu is. Met deze panelen levert u dus een bijdrage aan de verbetering van het klimaat. Maar wist u dat het ook voor uzelf veel voordelen heeft? Zo bent u minder afhankelijk van externe energieleveranciers, bespaart u kosten op uw energierekening, stijgt de waarde van uw woning en kunt u zelfs geld verdienen met uw pv-panelen. Want met een levensduur van ten minste 20 jaar en een terugverdientijd van ca. 5 jaar, blijven er nog heel wat jaren over om ‘gratis stroom’ op te wekken.

Salderingsregeling tot 2025

Neemt u nu zonnepanelen? Dan profiteert u tot ten minste 2025 nog van de salderingsregeling van de overheid. U krijgt de stroom die u teveel opwekt – en teruglevert aan het net – uitbetaald. Lees hier alles over de salderingsregeling!

Waar moet u opletten bij de aanschaf van zonnepanelen?

U heeft besloten om pv-panelen aan te schaffen. De volgende vraag is: welke panelen gaat u aanschaffen? En die vraag lijkt misschien makkelijker dan die is. Er zijn veel verschillende soorten en typen pv-panelen op de markt, waardoor het moeilijk is om de voor u meest geschikte te kiezen. Bij deze keuze moet u rekening houden met de volgende punten:

  • De kWh opbrengst per zonnepaneel: het is verstandig om uit te rekenen hoeveel kWh uw huishouden of bedrijf nodig heeft. Vervolgens kunt u bekijken welke panelen in uw behoefte voorzien
  • De duur van de fabrieksgarantie: hoe lang heeft u garantie als de zonnepanelen kapot gaan? Bij alfazon zit er ten minste 15 jaar fabrieksgarantie op de panelen. Daarnaast hebben wij een aanvullend garantieplan voor u opgesteld.
  • De vermogensgarantie: wat is de periode dat de leverancier een vooraf bepaald minimaal vermogen op uw zonnepanelen garandeert? Wij leveren minimaal 25 jaar vermogensgarantie op uw pv-panelen.
  • De kosten en opbrengsten van de zonnepanelen: de prijzen voor zonnepanelen lopen erg uiteen. Het is soms moeilijk om dit objectief te vergelijken, omdat wat duurdere panelen vaak meer opleveren dan goedkopere panelen. Wilt u hier meer informatie over? Neem contact met ons op voor advies.

Wanneer zijn zonnepanelen rendabel?

Het is erg moeilijk om te zeggen wanneer de pv-panelen nu precies rendabel worden. Dit is afhankelijk van veel factoren, zoals:

  • Heeft u niet teveel betaald voor de panelen en de installatie hiervan?
  • Heeft u een goede kwaliteit panelen aangeschaft?
  • Hoe komen de panelen te liggen ten opzichte van de zon?
  • Liggen de panelen op een hellend dak of een plat dak?
  • Wordt op een bepaald moment op de dag het zonlicht tegengehouden door bijvoorbeeld hoge gebouwen?

Wilt u dit weten voor uw eigen huis? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de kosten en opbrengsten van zonnepanelen?

Om de concrete kosten en opbrengsten van zonnepanelen in kaart te brengen, hebben wij twee rekenvoorbeelden voor u gemaakt. Eén rekenvoorbeeld geldt voor een hellend dak, en één rekenvoorbeeld voor een plat dak. De terugverdientijd ligt bij beide type daken ongeveer gelijk: tussen de 4 en de 5,5 jaar heeft u uw investering weer terugverdiend.

Waar kunt u zonnepanelen kopen?

Het is verstandig om zonnepanelen te kopen bij een specialist. Wij zijn uw specialist in zonnepanelen en laadpalen. Als u bij alfazon panelen koopt, bent u verzekerd van betrouwbare fabrikanten die veilige en goed werkende panelen produceren.

Benieuwd of wij u met onze maximale service kunnen helpen? Bekijk ons werkgebied. Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op!

Samen naar een duurzamere wereld.

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!