In verband met grote drukte kan het langer duren voordat u een reactie krijgt van ons op uw (aan)vraag.
We hopen op uw begrip.
U bent hier:Home/Onze diensten/Meterkast/Geschikte meters

Geschikte meters

Beschikt u nog niet over een geschikte meter? Geen zorgen! Alfazon zorgt voor een geschikte meter.

Ik wil aan de slag

Telefonisch bereikbaar

0800 alfazon
0800 2532 966

Telefonisch bereikbaar

0800 alfazon
0800 2532 966

Geschikte meters

Welke meter u ook heeft het komt gelukkig altijd goed. Op de dag van installatie melden wij u aan bij de netbeheerder en deze bekijkt of uw meter geschikt is. Mocht deze ongeschikt blijken te zijn dan wordt deze gratis vervangen.
Welke meter is geschikt voor teruglevering?

Slimme meter
Een slimme meter is bij uitstek geschikt om de in- en uitgaande elektriciteit te meten. Deze digitale meter vier telwerken: twee voor consumptie (hoog- en laag tarief) en twee voor productie (hoog- en laag tarief). De meter kan op afstand worden uitgelezen. Sinds 2012 wordt de slimme meter standaard geplaatst bij nieuwbouwwoningen, grootschalige renovatie en bij reguliere vervanging.

Ferrarismeter
De Ferrarismeter of draaischijfmeter kan in bepaalde gevallen terugdraaien bij teruglevering en de salderingsregeling is hierbij dan ook gewoon van kracht. Echter zitten er wel nadelen aan deze vorm van saldering:

  • U kunt op de meter niet zien hoeveel u teruglevert. U kunt dus niet controleren of de saldering klopt.
  • Het is mogelijk dat er een terugloopblokkering is aangebracht. De meter zal dan niet terugdraaien. De energie wordt wel teruggeleverd maar er wordt niets gesaldeerd. Tijdens het terugleveren kan de meter stilstaan en lijkt het alsof er geen energie wordt teruggeleverd.
  • De meter is nooit toegelaten om teruggeleverde engergie te registreren. Hierdoor is een juiste registratie van teruggeleverde energie niet te garanderen.


De digitale meter met terugleverregistratie
Deze meter heeft een apart telwerk voor teruggeleverde energie.

Analoge meter
Analoge meters draaien niet terug en zijn dus niet geschikt voor teruglevering. Sommige analoge meters tellen de opgewekte energie zelfs bij de afgenomen energie op. Deze meters moeten dus altijd vervangen worden door een slimme meter.

Digitale meter zonder terugleverregistratie meter
Er bestaan helaas ook digitale meters zonder terugleverregistratie. Deze meter is op afstand uit te lezen, maar registreren de teruggeleverde energie niet.

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!

Ik wil aan de slag
Ga naar de bovenkant