Telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar

Een veilige meterkast

Veiligheid voor alles. Dat is een belangrijk motto voor alfazon. Dat betekent dat wij altijd werken volgens de huidige wetgeving en richtlijnen, ook als het om uw elektrische installatie gaat. Als uw groepenkast voor 2006 is geplaatst dan voldoet deze waarschijnlijk niet meer aan de huidige veiligheidsnormen uit het bouwbesluit en de daarin opgenomen normen, zoals NEN-1010. Zolang u niets aan uw installatie wijzigt mag dat, maar wanneer u zonnepanelen of een EV laadstation gaat plaatsen dan is het van groot belang dat uw installatie weer up-to-date wordt gemaakt. Niet alleen omdat het moet, maar ook voor uw eigen veiligheid.

Alfazon zal daarom altijd de noodzakelijke en wettelijk vereiste aanpassingen uitvoeren. In een oudere installatie is vermoedelijk geen hoofdschakelaar aanwezig en zijn soms ook aardlekschakelaars toegepast met een uitschakelstroom groter dan 30mA, iets dat nu in de meeste gevallen niet meer is toegestaan. Aardlekschakelaars van voor 1996 zijn meestal niet meer toegestaan omdat deze niet goed beveiligen bij het gebruik van moderne apparatuur, zoals voedingen van telefoons, laptops en computers of bij het gebruik van dimmers of LED verlichting.

Alfazon komt altijd vrijblijvend bij u langs om de situatie in uw woning of bedrijfspand te bekijken. Wij denken met u mee en geven u een advies op maat. Soms betekent dit dat we alleen een hoofdschakelaar moeten bijplaatsen, maar bij sterk verouderde installaties is het meestal het beste om de gehele groepenkast te vernieuwen. Natuurlijk verrassen we u daar niet mee. De eventuele meerkosten voor aanpassingen aan uw elektrische installatie vind u gewoon terug op onze offerte.

Wij gebruiken in uw meterkast uitsluitend componenten voorzien van een KEMA gecertificeerd keurmerk, zoals bijvoorbeeld ABB, Hager of Eaton. Zo bent u verzekerd van een 100 % veilige installatie. U heeft al een nieuwe groepenkast van Hager vanaf € 650,- inclusief montage, exclusief BTW.

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!