Telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar

zappi laadpaal thuis

Een laadpaal thuis: zorgeloos uw elektrische auto opladen

Wilt u uw elektrische auto thuis op kunnen laden? Kies dan voor uw eigen laadpaal thuis. Alfazon is dealer en erkend installateur van de Solaredge, Zappi, Alfen en Easee laadpaal. Onze laadpalen voor thuis zijn geschikt voor alle elektrische voertuigen.

Efficiënt uw auto opladen thuis

Alfazon regelt uw laadpaal standaard en zonder extra kosten in met load-balancing. Dat betekent dat de laadstroom naar uw auto altijd maximaal is en automatisch wordt aangepast op basis van de beschikbare hoeveelheid stroom in uw installatie. Schijnt de zon en produceren uw zonnepanelen veel stroom? Dan kan uw auto sneller laden. En als ’s avonds de wasmachine en droger aan staan en u aan het koken bent? Geen probleem, het laadstation past de stroom aan en uw auto laadt even wat langzamer.

SolarEdge EV-lader

De slimme EV-laders voor thuis van SolarEdge maken gebruik van de zonne-energie die beschikbaar is om je elektrische auto snel en milieuvriendelijk op te laden. Zo laad jij je auto thuis snel op met schone, goedkope, hernieuwbare energie. Breid je systeem uit met een complete EV-laadoplossing voor je zonne-energieproductie en -opslag. Wil je meer laadcapaciteit? Voeg meer zonnepanelen toe. Zo verhoog je de laadcapaciteit voor elektrische auto’s en ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Dit leidt tot kostenbesparingen en een hoger eigen verbruik van zonne-energie. Slim laden is ook mogelijk, bijvoorbeeld wanneer energietarieven laag zijn of ’s nachts met batterijopslag. Overtollige zonne-energie wordt benut voor het opladen van je auto, wat resulteert in 100% hernieuwbare energie voor elektrische auto’s.

De EV-lader integreert perfect met het ‘SolarEdge Home’ energie-ecosysteem. Hierdoor heb je één centrale plek voor alles. Van producten en garantie tot ondersteuning en systeembeheer. Via de mySolarEdge-app kunnen woningbezitters eenvoudig alle energie in huis beheren, inclusief het opladen van elektrische auto’s.

Productinformatie SolarEdge EV-lader

Zappi laadpaal

1-fase Zappi laadpaal

Uw Zappi laadpaal laten installeren door een vakman van alfazon kan al vanaf € 600 (inclusief BTW). Dit is het tarief voor de montage van een 1-fase Zappi laadpaal aan de muur, inclusief bovengrondse bekabeling tot maximaal 8 meter.

3-fase Zappi laadpaal

Het installeren van een 3-fase Zappi kan vanaf € 750 inclusief BTW. Deze tarieven zijn inclusief de benodigde (aardlek)automaat in de meterkast.

Alfazon levert alleen componenten van Europese A-merken zoals ABB, Hager of Eaton. Graafwerkzaamheden of het herstel van bestrating zijn niet inbegrepen.

Bent u nog geen klant van alfazon? Stuurt u dan bij uw aanvraag een foto mee van uw groepenkast. Op basis daarvan kunnen wij beoordelen of uw meterkast voldoet aan de huidige normen of dat er nog extra aanpassingen nodig zijn om uw EV-laadstation veilig aan te kunnen sluiten.

Lees meer over de Zappi laadpaal.

Alfen laadstation

Een Alfen laadstation is een type laadinfrastructuur dat wordt geproduceerd door Alfen N.V., een bedrijf dat gespecialiseerd is in energieoplossingen, waaronder laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV’s). Hier is een korte uitleg over een Alfen laadstation:

Merk en Fabrikant: Alfen N.V. is een Nederlands bedrijf dat bekend staat om zijn expertise op het gebied van energieoplossingen. Het bedrijf produceert diverse producten, waaronder laadstations voor elektrische voertuigen.

Doel: Het Alfen laadstation is ontworpen om elektrische voertuigen op te laden. Deze laadstations spelen een cruciale rol in het ondersteunen van de groeiende vraag naar elektrische mobiliteit door gebruikers de mogelijkheid te bieden hun voertuigen op te laden op openbare plaatsen, thuis of op bedrijfsterreinen.

Functies en capaciteiten: De specifieke functies en capaciteiten van een Alfen laadstation kunnen variëren afhankelijk van het model en de toepassing. Over het algemeen bieden ze echter snelle en efficiënte laadmogelijkheden. Sommige laadstations zijn mogelijk uitgerust met geavanceerde functies zoals slimme laadtechnologie, integratie met energiemanagementsystemen en betalingsmogelijkheden.

Installatieplaatsen: Alfen laadstations kunnen worden geïnstalleerd op verschillende locaties, waaronder openbare parkeerplaatsen, bedrijventerreinen, winkelcentra en woningen. Ze zijn ontworpen om flexibel te zijn en kunnen worden aangepast aan de behoeften van diverse installatieomgevingen.

Compatibiliteit: Alfen laadstations zijn doorgaans compatibel met verschillende typen elektrische voertuigen, waaronder personenauto’s, bestelwagens en elektrische fietsen. Dit maakt ze veelzijdig en geschikt voor gebruik in verschillende contexten.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie: Duurzaamheid is vaak een belangrijk aspect van Alfen laadstations. Deze systemen worden vaak ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid om zo bij te dragen aan de overgang naar duurzame mobiliteit.

Connectiviteit en beheer: Veel Alfen laadstations zijn uitgerust met connectiviteitsfuncties, waardoor ze op afstand kunnen worden beheerd en bewaakt. Dit biedt exploitanten de mogelijkheid om laadstations efficiënt te beheren, software-updates uit te voeren en gebruiksinformatie te verzamelen.

Het is belangrijk om de specifieke specificaties en kenmerken van een specifiek Alfen laadstation te raadplegen, omdat deze kunnen variëren tussen verschillende modellen en generaties.

Productinformatie Alfen Proline Zwart

Productinformatie Alfen Proline Wit

Easee laadstation

Een Easee laadstation is een type laadinfrastructuur dat wordt geproduceerd door Easee AS, een Noors bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV’s). Hier is een korte uitleg over een Easee laadstation:

Merk en fabrikant: Easee AS is een bedrijf dat gevestigd is in Noorwegen en zich richt op het leveren van geavanceerde laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve benadering van laadtechnologie.

Doel: Het Easee laadstation is ontworpen om elektrische voertuigen op te laden. Net als andere laadstations speelt het een belangrijke rol bij het ondersteunen van de groeiende vraag naar elektrische mobiliteit door gebruikers de mogelijkheid te bieden hun voertuigen op te laden op verschillende locaties, waaronder thuis, op het werk of in openbare ruimtes.

Functies en capaciteiten: Easee laadstations zijn vaak compact, gebruiksvriendelijk en uitgerust met geavanceerde functies. Ze kunnen bijvoorbeeld modulair zijn, waardoor gebruikers de capaciteit kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Veel Easee laadstations hebben ook ingebouwde slimme functies, zoals de mogelijkheid om laadactiviteiten op afstand te volgen en te beheren via een mobiele app.

Installatieplaatsen: Easee laadstations zijn geschikt voor diverse installatieomgevingen. Ze kunnen worden geïnstalleerd in particuliere woningen, bedrijfsgebouwen, parkeerfaciliteiten en andere locaties waar elektrische voertuigen worden opgeladen.

Compatibiliteit: De laadstations van Easee zijn doorgaans compatibel met verschillende elektrische voertuigen. Dit omvat personenauto’s, elektrische fietsen en andere EV’s. De veelzijdigheid in compatibiliteit is essentieel om een breed scala aan gebruikers te bedienen.

Connectiviteit en beheer: Net als veel moderne laadstations zijn Easee laadpunten vaak uitgerust met connectiviteitsmogelijkheden. Hierdoor kunnen gebruikers laadactiviteiten op afstand volgen en beheren. Het maakt ook deel uit van het grotere ecosysteem van slimme laadinfrastructuur.

Design en gebruiksvriendelijkheid: Easee laadstations worden vaak geprezen om hun eigentijdse ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Het bedrijf streeft ernaar om laadstations te produceren die niet alleen technologisch geavanceerd zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken.
Het is belangrijk om de specifieke modellen en technische specificaties van Easee laadstations te raadplegen, omdat deze kunnen variëren en evolueren met nieuwe productontwikkelingen.

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!