Telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar

Een airco van alfazon is een slimme manier om gas te besparen en toch uw comfortabele leefruimte te behouden. Met onze airco’s van Daikin, Mitsubishi en Samsung kunt u uw binnenruimte efficiënt verkoelen in de zomer en verwarmen in de winter. Door deze dubbele functie van onze split en multisplit airco’s, kunt u aanzienlijk besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen. Bovendien is een airconditioning eenvoudig in de bediening. Wilt u meer weten over hoe een airconditioning werkt en wat het u op kan leveren? U leest het hieronder!

Split & multisplit airco

Als u op zoek gaat naar een airco leest u ongetwijfeld vaak over een split- of multisplitsysteem. Maar wat is dat precies? Een splitsysteem van een airconditioning verwijst naar een koel- en verwarmingssysteem die in twee delen is verdeeld: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit is het deel van de airco dat zich in de ruimte bevindt die u wilt koelen of verwarmen. Deze is vaak gemonteerd aan de muur, aan het plafond of ingebouwd in een plafond. In deze unit zit de verdamper en een ventilator. De buitenunit is het deel dat aan de buitenkant van het gebouw wordt gemonteerd. Deze unit bevat de compressor, de condensor en een ventilator. De buitenunit staat in contact met de binnenunit via leidingen die koelvloeistof bevatten. Een multisplit airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits. In iedere ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden hangt binnen een unit. Bij alfazon hebben we split én multisplit airco’s van Daikin, Mitsubishi en Samsung.

Hoe werkt het verkoelen en verwarmen?

  1. De binnenunit neemt warme lucht op uit de kamer en voert deze naar de buitenunit
  2. In de buitenunit wordt de warme lucht afgegeven aan de buitenlucht.
  3. Tegelijkertijd wordt koelvloeistof in de leidingen tussen de binnen- en buitenunit gecirculeerd. Deze koelvloeistof neemt de warmte op en transporteert het naar de buitenunit.
  4. De buitenunit geeft de warmte af aan de buitenlucht en de koelvloeistof keert terug naar de binnenunit om het proces opnieuw te starten.

Voor het verwarmen van een ruimte werkt dit de andere kant op. Door middel van een ingebouwde warmtepomp wordt de lucht verwarmd een ruimte binnengebracht.

De belangrijkste voordelen van een airco

Een airconditioning van alfazon brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer comfort in huis en is energie-efficiënt. Bovendien zorgen de moderne airco’s niet alleen voor verkoeling in de zomer, maar ook voor verwarming in de winter. Met een airconditioning van alfazon heeft u in alle seizoenen een comfortabele leef-, woon- en/of werkruimte. Bent u benieuwd naar alle voordelen van het laten plaatsen van een airconditioning van onze merken Daikin, Mitsubishi en Samsung? U vindt ze hieronder!

Kostenefficiënt verkoelen en verwarmen met een airco

Met een airco van alfazon kunt u uw huis in de zomer verkoelen en in de winter verwarmen. Het zuinig verkoelen en verwarmen van een binnenruimte is een van de sterke punten van onze airco’s. Vooral als u één (of een beperkt aantal) specifieke ruimte(n) wilt verwarmen, is een airco een kosteneffectieve oplossing. De keuze voor een energiezuinige airco van alfazon beïnvloedt ook direct uw energierekening. Door elektrisch te verkoelen of verwarmen, vermindert u de afhankelijkheid van gas. Heeft u zonnepanelen? Dan heeft u nóg meer voordeel. Hierover leest u later meer.

Schone en gezonde lucht

Naast het reguleren van de temperatuur zorgt een airconditioning van alfazon ook voor schone en gezonde lucht. Met behulp van luchtfiltratietechnologieën verwijderen de airco’s stof, pollen en andere deeltjes. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit in de leefruimte. Dit is vooral voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen een enorm voordeel. Met een airco in huis heeft u een constante toevoer van frisse, zuivere lucht in huis.

Een airco is betaalbaar

Een belangrijk voordeel van onze airco’s is dat ze, ondanks hun geavanceerde functies, betaalbaar in aanschaf en onderhoud zijn. De moderne technologie heeft ervoor gezorgd dat de aircosystemen toegankelijker zijn geworden voor particulieren. De investering betaalt zich snel terug door de besparingen op zowel energie- als verwarmingskosten. Vooral als u zonnepanelen heeft!

Energiezuinige airco’s

Energiezuinige systemen dragen bij aan ecologische duurzaamheid. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Een aircosysteem verbruikt echter wel stroom. Heeft u zonnepanelen? Dan zorgt u ervoor dat uw airconditioning ‘groen’ wordt aangedreven.

Nóg meer besparen met zonnepanelen

Wilt u nóg meer besparen op de maandelijkse energiekosten? Door zelf zoveel mogelijk energie op te wekken, bespaart u op de maandelijkse energiekosten. Dat kan bijvoorbeeld met zonnepanelen. Met behulp van zonnepanelen heeft u op warme, zonnige dagen vrijwel geen energiekosten aan het verkoelen van uw huis of kantoor. Dat is dus een win-win! Ons advies is daarom om de installatie van een airco te combineren met zonnepanelen.

Een airco van alfazon is niet zomaar een apparaat dat de temperatuur regelt. Het is een investering in comfort, energiebesparing en milieubewust wonen. Bij alfazon vindt u de beste en meest betrouwbare airco’s van Daikin, Mitsubishi en Samsung.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
Bel gerust 0800 2532 966 of neem contact op via onze website.

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!