U bent hier:Home/Garantie & Service

Garantie & Service

Weten waar u aan toe bent met het garantieplan en serviceplan van alfazon. Wat u allemaal van alfazon mag en kunt verwachten.

Ik wil aan de slag

Telefonisch bereikbaar

0800 alfazon
0800 2532 966

Telefonisch bereikbaar

0800 alfazon
0800 2532 966

Garantie & Service

We hebben bij alfazon garantie & service hoog in het vaandel staan. We vinden het enorm belangrijk dat u als klant precies weet waar u aan toe bent en waar u voor kiest. Daarom presenteren wij graag aan u ons garantieplan en serviceplan.

alfazon Garantieplan

Kiest u voor alfazon dan bieden wij u gratis ons vernieuwde en uitgebreide garantieplan aan.

Het betreft een extra toevoeging vanuit alfazon bovenop de standaard fabrieksgaranties. U krijgt 10 jaar garantie op de montage van de gehele zonne-installatie, u betaald gedurende deze periode geen voorrij- of montagekosten bij reparaties of storingen die vallen onder onze garantie.

Aanmelden bij de energieleverancier kan op de dag van installatie, u maakt een account aan bij www.energieleveren.nl en wij lopen samen met u door het aanmeldproces heen.

Onze BTW teruggave service ter waarde van 125 euro is uiteraard ook kosteloos inbegrepen. Op de dag van installatie vult u samen met ons het BTW formulier in en wij doen de aangifte en begeleiden dit hele proces. Uiteraard worden uw persoonsgegevens na de uitbetaling van de BTW uit ons dossier verwijderd conform wettelijke richtlijnen.

Na installatie heeft u direct inzicht in uw energie opbrengsten via onze eigen alfazon app. Vanaf uw mobiele telefoon, tablet of laptop ziet u de energieopbrengst per dag, maand of jaar. Daarnaast monitoren wij uw installatie dagelijks op eventuele problemen. Mocht er zich onverhoopt een probleem voordoen dan zien wij dit direct en zullen dan contact met u opnemen. Wij streven ernaar alle storingen binnen 7 dagen op te lossen, lukt dit niet binnen 15 dagen dan zullen wij u de gemiste opbrengsten vanaf werkdag 16 vergoeden.

De offerteprijs is bindend, ook voor ons!! Na bezichtiging op uw locatie werken wij een offerte op maat uit, bij ons wordt u dus niet verrast met bijkomende kosten of meerwerk achteraf. Hebben wij iets verkeerd berekend dan is dat ons probleem, niet die van u.

Op al onze omvormers zit minimaal 10 jaar garantie. Op de optimizers van SolarEdge heeft u 25 jaar fabrieksgarantie. Op al onze glas/kunststof panelen zit standaard een product garantie van minimaal 12 jaar en een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Dit betekent dat de door ons geselecteerde zonnepanelen na 25 jaar nog steeds minimaal 84,8 procent van hun oorspronkelijke vermogen moeten opwekken. Op onze glas/glas panelen zit een vermogens- en fabrieksgarantie van 30 jaar, deze panelen hebben na 30 jaar een gegarandeerde output van 87,0 procent. Standaard geven wij 20 jaar garantie op de onderconstructie waarop de zonnepanelen geïnstalleerd worden.

alfazon Serviceplan

Uw zonnesysteem heeft u laten installeren met de bedoeling om uw maandlasten te drukken en natuurlijk om uw eigen groene stroom op te wekken. Voor de toekomst is het van belang dat uw zonnepanelen optimaal en veilig blijven renderen en daar hoort ook onderhoud en inspectie bij.

Door reiniging en preventief onderhoud uit te voeren kunnen we rendementsverlies voorkomen. Ook kan door een jaarlijkse infraroodcontrole van uw panelen en kabelsysteem de levensduur van uw systeem verlengd worden.

Met dit in ons achterhoofd is het idee geboren van het alfazon serviceplan. Dit plan is een uitbreiding op het alfazon garantieplan dat u bij ons al standaard krijgt. Dit serviceplan is een volgende stap in het optimaliseren van uw zonnesysteem.

Het serviceplan zorgt ervoor dat uw zonnepanelen jaarlijkse gereinigd worden met osmose-water, waardoor er geen kalk-afzettingen op uw panelen achterblijft.

Verder voeren we dan jaarlijks een uitvoerige visuele controle uit op uw zonnepanelen en omvormer, waarbij we met een infraroodcamera ook eventuele hotspots of slecht functionerende connectoren kunnen opsporen.

We meten de strings op spanning en weerstand om eventuele kabelbreuken of vermogensverliezen vroegtijdig te kunnen opsporen, ook controleren we de configuratie-instellingen in uw omvormer en voeren eventuele software-updates uit.

U krijgt een uitgebreid rapport van de controle en een uitgebreid verslag van uw opbrengst.

Tot slot krijgt u bij storingen binnen de garantie termijn bij het garantieplan vanaf werkdag 16 de gemiste opbrengst vergoed, met het serviceplan krijgt u al vanaf dag 1 al de gemiste opbrengsten vergoed door ons. Hierdoor loopt u dus gegarandeerd geen inkomsten mis.

Concluderend is dit een hele goede en uitgebreide aanvulling op ons standaard al uitgebreide garantieplan. U kunt gebruik maken van ons alfazon serviceplan tegen een vergoeding van € 7,95 per paneel per jaar inclusief 21 % BTW prijs tot 16 panelen, grotere installaties op aanvraag.

Begin vandaag met verduurzamen
Neem contact met ons op!

Haal het maximale uit uw dak met zonnepanelen van alfazon!

Ik wil aan de slag
Ga naar de bovenkant